10/A COĞRAFİ GEZİ İÇİN KULA'DA

17/11/2014

10/A COĞRAFİ GEZİ İÇİN KULA\'DA

Coğrafya dersi kapsamında 10/A sınıfı, Coğrafya Öğretmenimiz Mine EMRE ve Kimya Öğretmenimiz İlkay AYDEMİR öncülüğünde Kula ve çevresine gezi düzenledi.

Antik çağlardan bu yana geçiş yolları üzerinde bulunan, volkanik arazilerle çevrili olan ve tarihi evleri ile dikkat çeken yerleşim alanlarından biri olan Kula\'da öğrencilerimiz, coğrafi değişimlerin ve gelişimin evrelerini geçirmiş bir bölgede inceleme yapma imkanı buldular.

10/A sınıfı yolculuk sırasında Sard yakınlarında kahvaltı molasından sonra Kula’ya doğru ilerlerken, sayıları yetmişe yakın olan küçük volkan konilerinden bazılarını izleyip, volkanik arazi üzerinde suların şekillendirdiği ve zaman geçtikçe daha da belirginleşen peribacalarını yakından görerek dersler edindikleri bilgileri pekiştirdiler.

Kula Sokaklarında yürürken çağdan çağa akıp gelen bir sürecin somut verileriyle karşılaşan öğrencilerimiz, Kula evlerini ve restore edilen Türk evini gezdiler.

Fotoğraflar için tıklayınız...