10. Kariyer Günümüz

26/02/2014

10. “Kariyer Günümüz”

Geleneksel Kariyer Günümüz 26 Şubat 2014 Çarşamba günü 09.15-12.30 saatleri arasında İÇK Konferans Salonu, kütüphane ve sınıflarında gerçekleştirildi. Alanında uzman kişiler tarafından yapılan sunumlar, öğrencilerimizin gelecekte seçmek istedikleri meslekleri tanıma fırsatı sağlayarak onların ufkunu genişletti. Ayrıca okul koridorlarında yer alan yurt dışı eğitim ve üniversite tanıtım standları da yoğun ilgi gördü. Okulumuzun Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi tarafından planlanan gün, hem katılımcılar hem de öğrenciler açısından son derece verimli geçti.

Etkinlik çerçevesindeki oturumlar; Endüstri mühendisleri Prof. Dr. Mustafa GÜNEŞ, Yrd. Doç. Dr. Şerife DEMİROĞLU, Araş. Gör. Altuğ TURAN, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Tolga ŞENTÜRK, Radyo Tv-Sinema alanında uzman Hakan AYBAR, Piyanist Prof. Dr. Şeniz DURU, Uzm. Psik. Danışman Onur AKKOCA, Enerji Sistemleri Müh. Yrd. Doç. Dr. Emrah BIYIK, Diyetisyen Çiğdem ÇETİNKAYA, Moda Tasarımcısı Tuğba KOŞAR, Pilot İrfan AKKOÇ, Uluslararası Tic. Ve Fin. Yrd. Doç. Dr. Gökçe AKSOY TUNÇ, Mütercim Tercüman Jasmin DUANER, Av. Esra DÜNDAR, İktisat Uzm. Selman ÇETİN, Mimar Özden ARSLAN KEÇECİOĞLU, okulumuz mezunu Kamu Yönetimi Uzm. Doç. Dr. Yunus Emre ÖZER’in katılımlarıyla gerçekleşti. Katılımcılara teşekkür belgeleri öğrenciler tarafından sunuldu.

Okulumuz mezunu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Kentleşme ve Çevre Sorunları Anabilim Dalı Doçenti Dr. Yunus Emre ÖZER, öğrencilere “ 18 yıl önce mezun olduğum Çamlaraltı Koleji’nin koridorlarında, sınıflarında tekrar bulunmaktan mutlu ve heyecanlıyım. Bu okulda altı yıl boyunca aldığım eğitim ve öğretimin yanı sıra kişisel gelişimim adına kazandıklarım benim yaşamımın temelini oluşturmuştur. Özellikle Atatürkçü gençler yetiştiren ve bu misyonundan asla vazgeçmeyen bu köklü kurumda eğitim aldığınız için şanslısınız. Bunun değerini bilin.” dedi. Kamu Yönetimine ilgi duyan ve üniversitede bu yönde tercih yapacak öğrencilere bölümün özellikleri ve çalışma alanları hakkında bilgi veren ÖZER, öğrencilere çok okumalarını, araştırmalarını, ülkemizde ve dünyada neler olup bittiğini takip etmelerini öğütledi. “Bilen insan özgür ve güçlüdür.” diyen ÖZER, gençlerin bu ülkenin geleceği olduğunu ve haklarını aramaktan korkmamaları gerektiğini söyledi.

Öğrenciler için günün sürprizi ise öğleden sonraki oturumda Yalan Dünya dizisinden tanıdıkları oyuncu Öner ERKAN oldu. Erkan ile keyifli bir söyleşi gerçekleştiren öğrenciler, Kariyer Günü etkinliği için Genel Müdür Gülçağ GENÇER ve PDRS Öğretmenlerine teşekkür ettiler.

Fotoğraflar için tıklayınız......