10. MIND LAB DÜNYA ŞAMPİYONASI’NA ÇAMLARALTI İMZASI

22/06/2015

Geçtiğimiz ay İstanbul’da düzenlenen 9.Mind Lab Olimpiyatları’na dört öğrencisiyle katılan Çamlaraltı Koleji, elde ettiği Türkiye ikinciliğiyle 15-18 Haziran’da İstanbul’da düzenlenen 10.Mind Lab Dünya Şampiyonası’nda hem Çamlaraltı Koleji’ni hem de ülkemizi temsil etme başarısını elde etmişti.

Katıldığı her yıl turnuvalardan başarıyla ayrılan ve her seferinde yükselen bir başarı grafiği çizen Çamlaraltı Koleji öğrencileri, bu kez de adını dünyaya duyurdu. İstanbul’da düzenlenen ve Türkiye’den sadece iki takımın katılma hakkı elde ettiği Mind Lab Dünya Şampiyonası’nın ilk gününde bireysel kategorilerde bir dünya ikinciliği, iki de dünya üçüncülüğü derecesi elde ederken, şampiyonanın ikinci gününde takım olarak da altıncı oldu.

Bireysel yarışmalarda bir Dünya ikinciliği iki dünya üçüncülüğü

Derslerindeki başarılarının yanı sıra Mind Lab’de de kendilerini geliştirip başarılar elde eden öğrencileriyle gurur duyduklarını ifade eden Çamlaraltı Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni ve ekip antrenörü Serhan Akyıldız, “Türkiye çapında düzenlenen turnuvada geçtiğimiz yıl kazandığımız üçüncülüğün ardından bu yıl da turnuvayı ikincilikle tamamlayan öğrencilerimiz, bize başarısını sürdüreceğinin sinyallerini vermişti. İstanbul’da düzenlenen Mind Lab Dünya Şampiyonası’nda da özverili ve disiplinli çalışmanın meyvesini, öğrencilerimiz Berkay Aydın’ın ‘octi’ oyunundaki dünya ikinciliği, Oğuz Erdoğan’ın ‘checkers’ oyunundaki ve Efe Güler’in ‘abalone’ oyunundaki dünya üçüncülükleriyle aldık. Şampiyonaya katılan 8 ülke ve 14 takım arasından onlarca yarışmacının arasından üç büyük dereceyle ayrılan tüm öğrencilerimizi, hem ülkemizi hem de Çamlaraltı Koleji’ni gururlandırdıkları için yürekten kutluyorum. Önümüzdeki yıl düzenlenecek turnuva ve şampiyona için hedefimiz bir adım daha ileriye olacak” şeklinde konuştu.