14 Mart Pi Günü Etkinlikleri

17/03/2014

14 Mart Pi Günü Etkinlikleri

Okulumuzda gün boyu süren “Dünya Pi Günü” etkinlikleri, Ana sınıfı öğrencilerimizin pi sayısını tanımaları ve oyun hamurlarıyla pi şeklini oluşturmaları ile başladı. Matematik öğretmenimiz Saffet IŞIK rehberliğinde bir grup lise öğrencimiz, ana sınıfı öğrencilerimize pi sayısının anlamı ve önemini anlattı, oyun hamurları ile pi şekilleri oluşturmalarına yardımcı oldu. Emekle ve zevkle oluşturulan çalışmalar diğer öğrencilerimizin de görmesi için sergilendi.

Her yıl okulumuzda gerçekleştirdiğimiz gelenekselleşen “Pi Kermesi”nde yine pi şeklinde pastalar, kurabiyeler öğretmen ve öğrencilerimize sunuldu. Bu kermesin geliri, her yıl olduğu gibi bu yıl da “Matematik Köyü”ne bağışlanacaktır.

Öğrencilerimizle oluşturduğumuz Pi Sembolü ile fotoğraf çekiminin ardından öğle saatinde öğretmen ve öğrencilerimizle Pi Pastası kesimi gerçekleştirildi.

Bu yıl, diğer yıllardan farklı olarak 3. ve 4. Sınıf öğrencilerimizden oluşan gruplarımızla ‘FOBİK DEĞİL HOBİK MATEMATİK’ bilgi yarışması da gerçekleştirildi. Öğrenciler arasında tatlı bir rekabet ve heyecana neden olan yarışma sonucunda öğrencilere katılım belgeleri İlköğretim Kurumları Müdürümüz Sayın Güneş ÖZDİNÇ ve birinci olan grubumuza da hediyeleri Kurucu Temsilcimiz Sayın Melekşen DİRİKAL tarafından verildi.

Öğle saatlerinde lise orkestramızla gerçekleştirmeyi planladığımız mini konserimiz, Berkin ELVAN’ın vefatından dolayı iptal edildi.