23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI

26/04/2012

Egemenlik yönetme yetkisidir. Ulusal egemenlik ise,  yönetme yetkisinin “ulusta” olmasıdır. 23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisimiz ilk kez toplanmış ve Türk ulusu artık, kendi kendini yönetmeye başlamıştır.

Ulu önder Atatürk, cumhuriyet rejiminin temellerini atarak Türk ulusunu demokratik bir yönetimle tanıştırmıştır. O mavi gözlü dev, her yaptıklarıyla dünyaya örnek olmuş, TBMM’nin açılış gününü Türk çocuklarına, çocuk bayramı olarak armağan etmiştir. Atamızın armağanı olan bu önemli ve anlamlı günü, Çamlaraltılı çocuklar, coşkuyla kutladı.

23 Nisan coşkusu, okul müdürümüz Sayın Güneş ÖZDİNÇ’in bayram kutlamasıyla başladı. Geleceğin Atatürk çocukları olarak, Türk çocuklarına çok önemli görevler düştüğünü hatırlatan Sayın ÖZDİNÇ, Çamlaraltılı çocuklara çok güvendiğini belirtti. Ardından Sınıf öğretmenlerimizden Emel ÖZSAKALILI, kendi öğrencilerinin yazdığı şiirlerle renklendirdiği konuşmasında Türk çocuklarına sevgi, saygı, barış dolu bir dünya diledi. Öğrencilerinden Joel BENICORD’un kendi yazdığı şiir ise, herkesi duygulandırdı. Çok kısa bir zamanda Türkçeyi çok iyi konuşan ve yazan  Joel’le gurur duyduk. 5-B sınıfından Eylül GEDİKLER’in yaptığı konuşma ise, çok alkış aldı. Çocukları çok seven Atatürk’ü anlatan Eylül, hangi yaşta olursa olsun, Atatürk’ün çevresindekilere “çocuk” diye seslendiğini söyledi. Konuşmasının sonunda, Çamlaraltılı öğrenciler hep bir ağızdan Eylül’le tek yürek olarak “Atatürk, seni çok seviyoruz!…” dediler.

Bütün bu anlamlı ve duygulu konuşmalardan sonra, çoşku dolu gösteriler başladı. Ana sınıfının, 2012 Eurovision şarkımız ile yaptığı dansla başlayan neşeli dakikalar, dördüncü sınıfların ponpon dansları, birinci sınıfların melodika orkestrasıyla devam etti.  İkinci sınıfların, “Halay” ve “Roman” dansları, üçüncü sınıfların şiirleriyle renklenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı, akşam düzenlenecek olan  “çocuk balosu’nda” buluşma dileğiyle sona erdi.

Sabahki kutlama programından sonra, yüreklerindeki yarım kalan çoşku,  “Ege Palas”ta düzenlenen “Çocuk Balosu” ile tamamlandı. Baloda vals yapan beşinci sınıf öğrencilerimiz, göz doldurdu. Tüm neşeleriyle dans eden, 23 Nisan pastasını kesen öğrencilerimiz, “karoeke”  yarışmasıyla eğlencelerini renklendirdiler ve bu özgür günler için bir kez daha Atatürk’e teşekkür ettiler…

\"\"\"\"\"\"