4.İzmir Türk-Alman Dostluk Günü

04/06/2013

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen İzmir Türk Alman Dostluk Gününde Çamlaraltı Anadolu Lisesi öğrencileri, Almanca öğretmenleri Nurten YAVUZ  ile  etkinliğe katıldılar.

Etkinlik  Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Margit HÄBERLE, İzmir Büyükşehir Başkanı  Aziz KOCAOĞLU ve Bağımsız Hansa şehri senato ve Belediye Başkanı  Jens BÖHRNSEN’nin açılış konuşmaları  ile başladı. Etkinlik ardından İzmir\'de bulunan Alman okullarının gösterileri ve  dansları ile devam etti.Etkinlik Türkçe Almanca etkinliklerle  ve çeşitli konserle devam etti. Öğrencilerimiz Alman ve Türk topluluklarında faaliyet gösteren kişiler, gruplar ve firmaların standlarını gezerek bilgi aldılar. Aynı zamanda Alman ve Türk kültürüne ait yiyecek ve içecekleri tanıma ve tatma fırsatı buldular.Etkinliğe katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.