6/A'NIN ZAMANA YOLCULUĞU

27/10/2014

6/A\'NIN ZAMANA YOLCULUĞU

Tarihe yakından tanıklık etmeleri için Sosyal Bilgiler öğretmenimiz İlknur CANBAZ ve Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Burçin DENİZ eşliğinde, İzmir\'in ilk yerleşim alanı Yeşilova\'ya giden öğrencilerimiz, Arkeolog Zafer Derin\'in bilgilerinden faydalanabilme imkanı buldular.

Günümüzden 8500 yıl öncesine ait kalıntıları inceleyen ve yeni açılacak müze hakkında bilgilendirilen öğrencilerimiz, Zafer Derin\'in ekibinin hazırladığı etkinliklerle hem öğretici hem de keyifli vakit geçirdiler. Buğday öğütüp, taşlara şekil verip, hamur açıp, ekmek pişirip, avlanma tekniklerini öğrenip, duvar sıvayan öğrencilerimiz, neolitik dönemdeki insanların yaşam tarzıyla günümüzdeki yaşam tarzını kıyaslama şansı buldular.

Fotoğraflar için tıklayınız....