6 A Sınıfı Bilim Şenliği Gezisinde

28/03/2014

6 A Sınıfı Bilim Şenliği Gezisinde

Bilim Şenliği hazırlıkları çerçevesinde 6. sınıfların bu yılki konusu “Yenilenebilir Enerji Kaynakları” olarak belirlenmişti. Bu konu doğrultusunda Fen ve Teknoloji öğretmenimiz Berna UĞUR, 24 Mart Pazartesi günü, öğrencileriyle birlikte, Ege Üniversitesi Güneş Enstitüsü ‘ne gezi gerçekleştirdi. Enstitüde öğrenciler, önce konferans salonunda Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının neler olduğunu bir sunumla öğrendiler. Ardından Enstitünün çeşitli laboratuvarlarını gezerek yapılan proje ve araştırmaları yakından tanıma fırsatı buldular, hem eğlendiler, hem şaşırdılar hem de pek çok bilimsel yeni bilgi edindiler. Yapacakları projeler ile ilgili görüşler alan ve ufukları genişleyen öğrencilerimiz, kendilerine bu olanağı sağlayan öğretmenlerine ve Enstitü yetkililerine teşekkür ettiler.

Bizler de Güneş Enstitüsü’nde bizlere büyük bir içtenlikle bilgi veren Yardımcı Doç. Dr. Hasan SARPTAŞ, Öğretim Görevlisi Şefik ARICI ve Enstitü sekreteri Gültekin ÖZGÜR ‘e teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Fotoğraflar için tıklayınız...