82. DİL BAYRAMI'NDA BU YIL OKULUMUZU 9/B SINIFI TEMSİL ETTİ

27/09/2014

82. DİL BAYRAMI\'NDA BU YIL OKULUMUZU 9/B SINIFI TEMSİL ETTİ

Bu yıl 13.\'sü düzenlenen İzmir Türkçe Günleri etkinlikleri içerisinde kutlanan 82. Dil Bayramı, her yıl olduğu gibi yine Konak Atatürk Kültür Merkezi yanındaki Türkçe Taşı etrafında kutlandı.

İzmir\'deki tüm özel okulların katıldığı etkinlikte okulumuzu, Edebiyat öğretmenimiz Ş. Deniz GENÇOĞLU ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Serhan AKYILDIZ rehberliğinde 9/B sınıfı öğrencilerimiz temsil etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, açılış konuşmaları ve konuk Yazar Zeliha AKÇAGÜNER’in konuşması ile devam etti. Davetli okullardan öğrencilerin çeşitli şairlerin şiirlerini seslendirdikleri törende, 9/B sınıfı öğrencimiz Zeynep GÜNEŞLİLER de seslendirdiği şiirle okulumuzu başarıyla temsil etti.

Dil Bayramı’nda, Atatürk’ün, Türklerin tarihini ve coğrafyasını çok iyi bilmelerinin yanında dillerini de çok iyi öğrenmiş bir neslin yetişmesini amaçladığı, Türkçe\'nin sadece yabancı sözcüklerden arınması için değil, dilimizin eş anlamlı sözcüklerle de zenginleştirilmesini istediği görüşleri vurgulandı. Açılışını kutladığımız Türk Dil Kurumu’nun, Türkçe\'nin gelişmesi ve zenginleşmesi yolundaki önemi dile getirildi.