9. SINIFLARIMIZ YEŞİLOVA KAZI ALANINDAYDI

27/10/2014

9. SINIFLARIMIZ YEŞİLOVA KAZI ALANINDAYDI

İzmir\'in ilk yerleşim yeri olan Yeşilova\'da bulunan kazı alanına gerçekleştirdiğimiz geziyle 9. sınıf öğrencilerimiz, Tarih öğretmenimiz Sevi ŞENEKEN gözetiminde tarihi yakından öğrenme şansını yakaladılar.

İzmir\'in en eski yerleşim alanına sahip Yeşilova\'yı, Arkeolog Zafer DERİN\'in anlatımıyla gezerek, kazı alanında nasıl çalışıldığını, ortaya çıkan tarihi bulguların nasıl işlendiğini ve hangi özel çalışmaların yapıldığını gördüler.

Tarih derslerinde işledikleri arkeolojinin önemini anlayabilmeleri ve eski çağlardaki yaşam şartlarının zorluğunu görebilmeleri için Yeşilova kazı alanına götürülen öğrencilerimiz, Zafer DERİN ve ekibiyle birlikte kazı çalışmalarına dahil olup, duvar örme, taşlara şekil verme, buğday öğütme, avlanma gibi pek çok etkinliğe de dahil oldular.

Fotoğraflar için tıklayınız...