ALMAN KÜLTÜR MERKEZİ'NİN OKUMA YARIŞMASINDA EN İYİ FİKİR ÖDÜLÜ ÇALARALTI'NIN OLDU.

19/04/2011

9. Sınıf öğrencilerimiz Ege ÇAKMAK, Buse ESENTÜRK ve 10. sınıf öğrencimiz İstem YILDIRAN Alman Kültür Merkezi’nin düzenlediği “Lesefest” “Okuma Bayramı”nda  “En İyi Fikir” ödülünü aldılar. Yarışmada öğrencilerimiz sadece akıcı okuma ve düzgün telaffuz bakımından değil aynı zamanda metni okurken fikir, uygulama, yaratıcılık, grup çalışması ve özgünlük başlıkları altında değerlendirildi. Öğrencilerimiz seçtikleri metnin içeriğini yaratıcılıklarını kullanarak istedikleri gibi değiştirip  paragraf ve konuşma metinleri ekleyerek okudular. Jüride Alman Konsolosu, öğrencilerin okumada kullandıkları metinlerin yazarı Leonard THOMA  ve Alman Kültür Öğretmenler Derneği Başkanı yer aldı. Almanca öğretmenimiz Canan ÖZSEVEN sonuçtan çok memnun olduğunu ve öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi.