Almanca İle Bu Kez Sanat İçin Buluştuk

17/03/2014

Almanca İle Bu Kez Sanat İçin Buluştuk

Okulumuzun Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencileri, Goethe Enstitüsü’nde Almanca ile bu kez sanat için buluştu. Öğrencilerimiz, ikinci yabancı dil öğretmenleri Nurten YAVUZ ile Goethe Enstitüsü’nde “Alman Ressamlar” konulu bir çalışmaya katıldılar.

Ünlü Alman ressamları hakkında Goethe Enstitüsü eğitimcilerinden bilgiler alan öğrencilerimiz, aynı zamanda Ernst Ludwig KİRCHNER, Franz MARC, Max BEKMANN, Günter GRASS, Paul KLEE ve Kathe KOLLWİTZ’in eserlerini inceleme fırsatını buldular.

Resim Bölümü öğrencilerimiz, bu bilgilendirmenin yanı sıra, eğitimlerinin ileriki aşamalarında yurt dışında Almanya ve Avusturya üniversitelerinde eğitimlerine nasıl devam edebilecekleri konusunda eğitim seçenekleri ve yurt dışında sanat eğitimi hakkında bir sunuma katıldılar. Bu çalışmanın kendileri için çok yararlı olduğunu ifade eden öğrencilerimiz, Goethe Enstütüsü yetkililerine ve Almanca Öğretmenleri Nurten YAVUZ’a teşekkür ettiler.