ALMANCA KULÜBÜMÜZ BERLİN'DEYDİ

18/02/2013

İzmir Özel Çamlaraltı Koleji öğrencileri yarıyıl tatilini dolu dolu geçirdi. Anadolu Lisesi öğrencilerimiz ve Almanca öğretmenleri Nurten YAVUZ, DAS Akademie işbirliği ile Berlin’in hem bugününü hem tarihini keşfettiler. Gezileri sadece kültürel gezi ile sınırlı değildi. Öğrencilerimiz Almanya’nın en önemli üniversitelerinden biri olan HUMBOLDT UNİVERSİTESİ’Nİ de ziyaret ettiler. Gelecekte tercih edebilecekleri üniversitenin dersliğinde bulunarak, ders işlenişi ve sistemi hakkında bilgi aldılar.

Öğrenciler akşamları toplanarak Almanca şarkılar söylediler. Balmumu heykel müzesi (Madame Toussauds), Bergama Müzesi (Pergamon Museum), Story of Berlin Müzesi’ni ziyaret ettiler. Aynı zamanda Berlin’de görülmeye değer yerlerden Planetarium – Uzay gözlem evi, Hayvanat Bahçesi(Zoologischer Garten), Aquarium gezisi, Check-Point Charlie, Alexanderplatz ve birçok alışveriş merkezine gittiler. Berlin Kültür ve Eğitim gezisinin ardından öğrencilerimiz ikinci yarıyıla büyük bir enerjiyle başladılar.