Almancamızı Sertifikalandırıyoruz

26/09/2013

Almancalarımızı Sertifikalandırıyoruz

60 yıllık köklü deneyimiyle öğrencilerini gelişen ve değişen çağın gereklerine uygun olarak yetiştirmeyi hedefleyen Çamlaraltı Koleji, dil eğitiminde öncü duruşunu sürdürüyor. Okulumuz , yetiştirdiği öğrencilerin gerek akademik gerekse sosyal açıdan donanımlı bireyler olması konusunda, ilklerinden ödün vermeden çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

Bu bağlamda ,2013-2014 eğitim ve öğretim yılında okulumuzda , uluslararası geçerliliği olan telc (The European Language Certificates)sertifikalı Almanca sınavının uygulanması planlanmaktadır. telc, Alman Halk Eğitim Merkezleri Birliği (DVV)’nin tamamen kamu yararına çalışan bir yan kuruluşudur ve uzun yıllardır Avrupa’da çok dilliliğin geliştirilmesine katkıda bulunmaktadır. Günümüzde telc; on dilde ve altı düzeyde, Diller için Avrupa Ortak Öneriler Çerçevesi: Öğrenim, Öğretim ve Değerlendirme’ye (AOÖÇ) dayalı yaklaşık 70 sınav sunmaktadır. Tüm telc sınavları; AOÖÇ’yi esas alan eylem odaklı yaklaşıma dayanmaktadır ve okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerini sınamak için hazırlanmıştır. Bu sınavlar standardizedir ve bilimsel test geliştirme yöntemlerine göre geliştirilmiştir. telc GmbH, uluslar arası tanınmış test sunucularını çatısı altında toplayan ALTE’nin (Avrupa Dil Sınavları Sunucuları Birliği ) asil üyesidir. Almanya ve dünya çapındaki bir çok kamu ve özel eğitim kurumları ve şirketler telc sertifikalarını denetlemiş bulunmakta ve bu sertifikaları personel seçerken nitelik belgesi olarak kullanmaktadır. Her telc dil sertifikası, söz konusu olan yabancı dilde kişinin sahip olduğu yeterlikleri ayrıntılı ve açıkça anlaşılır biçimde belgelemektedir.

Almanca öğretmenlerimiz Nurten YAVUZ ve Cansu KESKİN telc sınavı ile ilgili 10.09.2013 tarihinde sınav içeriği, şartları ve okulumuzdaki uygulanışına ilişkin DAS Akademie Dil Merkezi\'nde, Bölüm Başkanı Tuba BAŞER \'den kapsamlı bir eğitim almıştır.

Öğrencilerimizin öğrenmiş oldukları yabancı dil becerilerini 2.yabancı dilleri Almanca\'da da  uluslararası  A1,A2 ve B1 seviyelerinde belgelendirerek kendilerine katkıda bulunacaklarını Çamlaraltı Ailesi olarak biliyor ve onları yürekten destekliyoruz.

Die Deutschkenntnisse unserer SchülerInnen werden von uns zertifiziert

Die Çamlaraltı Schule, die seit 60 Jahren darauf abzielt, ihre SchülerInnen basierend auf ihren grundlegenden Erfahrungen bezogen auf die Notwendigkeiten der sich verändernden Zeiten ausbildet, nimmt weiterhin ihre Vorreiterrolle in der Fremdsprachenausbildung ein. Unsere Schule führt ihre Bemühungen, bezüglich der Tatsache, dass aus ihren ausgebildeten SchülerInnen sowohl in akademischer als auch sozialer Hinsicht starke Individuen werden, ohne Zugeständnisse zu machen akribisch fort.

In diesem Zusammenhang plant unsere Schule im Ausbildungs- und Lehrjahr 2013-2014 die zertifizierte und international anerkannte Deutschprüfung TELC (The European Language Certificates) durchzuführen. Die gemeinnützige telc GmbH ist eine Tochtergesellschaft des Deutschen Volkshochschul-Verbands e. V. und steht in einer langen Tradition der Förderung der Mehrsprachigkeit in Europa. Heute hat telc – language tests ca. 60 standardisierte Sprachprüfungen in zehn Sprachen und sechs  Kompetenzstufen des Gemeinsamen europäischen Referenzrahmens für Sprachen im Programm. Alle telc Prüfungen basieren auf dem handlungsorientierten Ansatz des Gemeinsamen europäischen Referenzrahmens für Sprachen und testen die Fertigkeiten Lesen, Hören, Schreiben und Sprechen. telc Sprachprüfungen sind standardisiert, das heißt, sie werden mit wissenschaftlich begründeten Methoden der Testentwicklung erstellt. telc GmbH ist Vollmitglied von ALTE (Association of Language Testers in Europe ), dem Zusammenschluss namhafter europäischer Sprachtestanbieter. Viele anerkannte öffentliche und private Bildungsträger sowie Unternehmen im In- und Ausland haben telc Zertifikate schon akkreditiert und nutzen sie als Qualifikationsnachweis und Mittel der Personalauswahl. Auf jedem telc Zertifikat steht detailliert und für jeden nachvollziehbar, über welche Fremdsprachenkompetenzen sein Inhaber verfügt.

Unsere Deutschlehrerinnen Nurten Yavuz und Cansu Keskin wurden am 10.09.2013 in Bezug auf Inhalt der Prüfung, Prüfungsbedingungen sowie dem Prüfungsverfahren an unserer Schule in der DAS Akademie Sprachzentrum von Tuba Baser, der Abteilungsleiterin, umfassend ausgebildet. Wir als Çamlaraltı Familie sind uns sicher, dass unsere SchülerInnen ihre Fremdsprachenfähigkeiten auch in Bezug auf die zweite Fremdsprache Deutsch mit dem Erwerb des Zertifikats in den Kompetenzstufen A1, A2 und B1, sich auf internationaler Ebene qualifizieren werden und unterstützen sie von Herzen bei diesem Vorhaben.