Anadolu Lisesi

ANADOLU LİSESİ

İzmir Özel Çamlaraltı Anadolu Lisesi Anadolu Liselerinde uygulanan öğretim programını İngilizce, Almanca ve İspanyolca ile harmanlamaktadır.

9. sınıfa TEOG puanı ile öğrenci alınır.

Güçlü bir akademik programın uygulanması için modül çalışmaları yürütülür.

Seçmeli derslerle öğretim programı zenginleştirir.

Güzel Sanatlar dallarındaki ek seçmeli dersler de bu program içerisinde verilir.

Okul yaşantısının demokratik bir atmosfer içinde gerçekleşmesi için özel bir hassasiyet gösterilir.

Demokratik seçim yoluyla Öğrenci Birliği kurulur.

Öğrencilerimiz Tübitak Proje Yarışmları ile üniversite ve kolejlerin nitelikli yarışmalarına katılır.

YFU Rotary ve AFS gibi kuruluşlarla işbirliği halinde Öğrenci Değişim Programları düzenlenir.

E-Twinning ve ENO organizasyonlarıyla projeler yürütülür.

Pek çok Avrupa ülkesiyle "Kardeş Okul" birlikteliğimiz bulunmaktadır.

Öğrencilerimizi okul sonrası yaşama hazırlamak amacıyla "Kariyer Günleri" ve "Mesleki Ayna" projeleriyle çeşitli geziler düzenlenir.

Çok kültürlülük ve çok dillilik konusunda bir bilinç oluşturmak üzere etkinlikler düzenlenir.

Özel Çamlaraltı Anadolu Lisesi İngilizce'nin yanında 2. yabancı dil olarak Almanca'yı ve İlköğretim 6.sınıftan itibaren de İspanyolca'yı eğitim programı içine katmıştır.

Öğrencilerimizin farkındalıklarını artırmak ve özsaygılarını geliştirmek en başta gelen amaçlarımızdandır.

Atatürk İlke ve Devrimleri ile bilimsel yaklaşımlar tek rehberimizdir.