Anasınıfımızda Bilim Şenliği Heyecanı

02/04/2014

Anasınıfımızda Bilim Şenliği Heyecanı

1 Nisan Salı günü, anasınıfı öğrencilerimiz, öğretmenleri Ebru AŞKAR ve Aylin TOPÇUOĞLU ile birlikte Bilim Şenliği çalışmalarımız kapsamında, İzmir Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Çocuklarımıza hava durumu ile ilgili ölçümlerin nasıl ve günün hangi zamanlarında yapıldığı, hava durumu ile ilgili ölçümlerin hangi iş alanlarında kullanıldığı ile ilgili bilgiler verildi ve meteorolojik çalışmaları tanıtan slayt sunumu yapıldı.

Öğrencilerimiz, Türkiye’de 8 ilde ve dünyanın birçok yerinde saat 14.30’da gökyüzüne gönderilen balonu izleme fırsatı da buldular. Bu balonun ucuna bağlanan kutucuğun, gökyüzüne yükseldikçe hava ile ilgili verileri aktarmaya başladığını ve aktarılan verilerin kaydedilerek o günkü hava durumunun tahmin edildiğini öğrendiler.

Anasınıfı öğrencilerimiz hem eğitici hem de çok eğlenceli bir gün geçirdiklerini dile getirerek yetkililere teşekkür ettiler.

Fotoğraflar için tıklayınız...