Anne-Baba Çocuk Resim Yapıyor

02/03/2014

Anne-Baba Çocuk Resim Yapıyor

Okulumuz PDRS tarafından “Anne Baba-Çocuk Resim Yapıyor” projesini hayata geçiriyoruz. Bu proje kapsamında anasınıfı öğrencilerimiz ve velileri  ile yaklaşık 45 dakika süren bir çalışma yürütülecektir. Bu çalışmada veli ve öğrencimiz kaliteli zaman geçirme çerçevesinde beraber bir aile resmi yapacaklardır. Bu esnada Psikolojik Danışman; veli ve öğrencinin etkileşimini gözlemleme fırsatı bulacak, anne baba tutumları hakkında bilgi sahibi olacak ve öğrenciyi daha yakından tanıyacaktır. Aynı zamanda velilerimiz de çocuklarıyla olan iletişimlerini fark etme fırsatı bulacaklardır. Veli-çocuk resim yaparken yapılan gözlemler raporlandırılarak öğrencilerin bireysel dosyalarına eklenecektir.

Bu çalışmaya başlamadan önce öğrenci ve veliye çalışmanın içeriği hakkında bilgi verilecek, bu çalışma sürerken tek bir kural olduğu hatırlatılacaktır. Bu kural, çalışma esnasında kendimize, birbirimize ve herhangi bir eşyaya zarar vermemektir. Bu kural dışında öğrencinin ve velinin rahat olabileceği, kendini ifade edebileceği bir ortam yaratılacaktır.