Bağışlanan Her Organ Filizlenen Candır

13/01/2014

Bağışlanan Her Organ Filizlenen Candır

Konak Toplum Sağlığı Merkezi’nce yürütülen “Organ Bağışı” eğitimi, Hemşire Sevda ÇALIŞKAN ve Nilüfer KAYHAN tarafından 12. sınıf öğrencilerine verildi. 7 Ocak Salı günü gerçekleşen seminerde  “18 yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışında bulunabilir.”,  “Hastane yoğun bakım ortamında dört uzman hekimden oluşan bir heyet tarafından kararı verilmeden organ nakli asla yapılmaz.”  ve  “Ülkemizde beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden alınan organın nakledilebilmesi için çalışmalar yapılması gereklidir.”  başlıklarına vurgu yapıldı. Halkın duyarlılığı dikkate alınarak Diyanet Başkanlığı’ndan alınan “Dinen bir sakınca yoktur.” kararının altı çizildi. Eğitimciler, öğrencilerden, 2013’ten önce yapılmış olan bağışların geçerli olabilmesi için elektronik ortamda yeniden kayıt yaptırılması gerektiğini  ve www.ism.gov.tr, adresini ziyaret etmelerini istediler.

\"\"   \"\"