BESLENME DOSTU OKUL OLDUK

15/04/2013

Öğrencilerin Sağlıklı Beslenme Davranış Biçimi Geliştirmeleri ve İyi Uygulamaların Ödüllendirilmesi için Sağlık Bakanlığı ve Milli eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen bu projede okulumuz \"Beslenme Dostu Okul\" oldu.

Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, \"Beslenme Dostu Okul Projesi\"  ile okulların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına teşvik edilmesi, okullarda sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenen \"Beslenme Dostu Okul Projesi\"   Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliği içerisinde okulların, belirlenen kriterler doğrultusunda \"Beslenme Dostu Okullar Değerlendirme Formu\" ile denetlenmesi, 100 puan üzerinden 90 ve üzeri puan alan okulların \"Beslenme Dostu Okul\" sertifikası ile ödüllendirilmesi aşamalarını içeriyordu. Okulumuz da 90 üzerinde puan alarak bu sertifikayı almaya hak kazandı.

Düzenlenen ödül töreninde okulumuzu Orta Okul Müdür Yardımcısı Mustafa BORAN ile Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı Pınar SOLAK temsil etti.