Binlerce Yıllık Bilgelikle Tanıştık

26/02/2014

Binlerce Yıllık Bilgelikle Tanıştık

Güzelyalı Yoga Akademi Eğitmeni Ayça GÖNENÇ, 19 Şubat Çarşamba günü okulumuzun konferans salonunda, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize binlerce yıllık geçmişi olan “yoga” hakkında bilgi verdi.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizin tümü, Yoga’nın kişinin kendisini keşfetme ve geliştirme yollarından en eskisi ve en etkilisi olduğu konusunda önce teorik bilgi aldılar.

Daha sonra öğrencilerimiz, Yoga eğitiminin temel basamakları ile ilgili bir uygulama gerçekleştirdiler.

Nefes alıp verme ile başlayan ilk adım uygulama, daha sonra bedensel hareketler ile devam etti ve öğrencilerimizi için hem eğlenceli hem de öğretici bir çalışma oldu.

Yoga’yı her insanın hayatının bir parçası haline getirmesinin çok önemli olduğu vurgusunun yapıldığı sunum, öğrenci ve öğretmenlerimiz için verimli oldu.

\"\"   \"\"