BİYOLOJİ PROJEMİZ DÜNYAYA AÇILIYOR

22/02/2012

Biyoloji Projemiz ile ‘’ Uluslar Arası Çevre ve Enerji Olimpiyatı’’ Amerika Finallerindeyiz.

Dünyanın en prestijli bilimsel organizasyonlarından biri olan Uluslar Arası  Çevre ve Enerji Olimpiyatlarında 2011 yılında kimya dalındaki projeleri ile Dünya Birincisi olan öğrencilerimiz bu yılda iddialılar. 11. Sınıf öğrencilerimizden Melis ASAL’ın Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Can ARAT’ın danışmanlığında hazırladığı “Biosorption of Pb+2 and Cd+2 ions from aqueous solutions by Phaeodactylum tricornutum, Chlorella vulgarisand Scenedesmus dimorphus” adlı biyoloji projesi her yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan  çevre, enerji ve mühendislik projeleri yarışmasında çevre dalında finallere kaldı.

2-7 Mayıs 2012 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde 52 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen “International Environment, Energy and Engineering Project Olympiad – USA 2012”adlı proje olimpiyatlarında öğrencimiz Melis ASAL mansiyon ödülü aldı.