BİYOLOJİ VE KİMYA PROJELERİMİZ, TUBİTAK EGE BÖLGESİ FİNALLERİNDE!

21/02/2012

TUBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması 2012’de Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Can ARAT’ın danışmanlığında 11A Sınıfı öğrencilerimizden Ege AK ve Melis ASAL’ın toksoplazmoz parazitinin hamilelik süresinde anne ve bebeğe zarar verdiği ve bununla ilgili ELISA testlerinin tam güvenirliğinin olmaması sebebiyle bu testlerin güvenirliliğini arttırıcı yeni bir yöntem geliştirerek hazırladıkları ‘’ Toxoplasma Gondii Kntijenine Karşı Üretilmiş Olan Monoklonal Antikorların Aviditesi’nin NaSCN Kullanılarak ELISA ile Ölüçülmesi’’ biyoloji projesi ile katıldıkları yarışmaya, 9A Sınıfı öğrencimiz Göktuğ KÖSE ve 9B Sınıfı öğrencimiz Ekin ERİŞ’in ise hazırladıkları “Sudaki Ağır Metallerin Siyanobakteri Spirulina Platensis ile Temizlenmesi” adlı kimya projesi ile Ege Bölgesi finallerine kalarak bizleri gururlandırdı.
Öğrencilerimizle gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyoruz.

\"\"\"\"\"\"