BİZ CUMHURİYETİ GERÇEKTEN YAŞIYOR, ÖYLE KUTLUYORUZ.

10/11/2011

29 Ekim sabahları yepyeni bir yılın ilk sabahı gibidir. Özgürlüğün, hak etmişliğin  haklı gururu ile uyanırız o sabah. Çocukluğumuz ‘Kurtuluş Savaşı’ destanını adeta içer gibi dinleyerek geçmiş, sanki destanın  her karesini yaşamışızdır. Dimağlarımızdaki gururu her yıl törenlerimizle yaşarız, çocuklarımıza törenlerimizle yaşatırız. Çamlaraltı’nın törenleri de bir başka güzeldir. Coşkuyu, gururu, birlikteliği iliklerine kadar tekrar  tekrar hissettirir izleyenlerine.

Bu yılki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarımıza velilerimiz ve mezunlarımızın katılımı da oldukça fazla oldu. İÖO Müdürümüz Güneş ÖZDİNÇ’in  Cumhuriyet’in önemini vurgulayan konuşmasının ardından şiirler okundu  ve dans gösterileri gerçekleşti.

Cumhuriyet Bayramı Töreni\'ne katkı veren Matematik Bölümü bir slogan yarışması düzenledi. Yarışmanın amacı öğrencilerimizin kalplerindeki Cumhuriyeti bir slogan ile yansıtmaları idi. Pek çok güzel slogan arasından;

Kaya GÜNDÜZ - 2A  “Cumhuriyet’e Meydan Okuma !” sloganı ile İÖO I. Kademe Birincisi,

Büşra OĞUZ - 7B “Bir Bebeğin Doğuşu Gibi Doğdu Cumhuriyet; Atatürk’ün Ölümsüzlüğü Gibi Sonsuz Cumhuriyet”  sloganı ile İÖO II. Kademe Birincisi,

Konuralp SİVRİ - 12FEN “Sözde İnananlar Yakasında, Özde inananlar Yüreğinde Taşır Cumhuriyeti”  sloganı ile Anadolu Lisesi Birincisi oldu.

Törenin sonunda, Matemati Böülümü’nün bu yarışma için özel yaptırdığı kristal plaketler dereceye giren öğrencilerimize  Matematik Bölüm Başkanımız Yavuz ANAÇ tarafından takdim edildi.

\"\"\"\"