BİZİM AİLE NASIL DÜŞÜNÜR?

27/12/2012

“Anne Babam Keşke Benim İstediğim Şekilde Düşünse!”
                Sadece öğrencilerin değil anne babaların da yol gösterilmesine ihtiyaçları vardır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da “Aile Seminerlerimiz” velilerimiz ve öğretmenlerimiz için devam etmektedir. Bu yılki “Aile Seminerlerimizin” ilkini Ege Üniversitesi Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mine Aladağ ile okulumuzda gerçekleştirdik.

Duygu-düşünce-davranış üçgeninde otomatik düşüncelerin davranışlarımızı nasıl etkilediğini ve beraberinde nasıl hissettiğimizi konuştuk.

Günlük hayatımızda ve çocuklarımızla ilişkilerimizde hangi düşünce kalıplarını kullandığımızı, gerçekçi/gerçekçi olmayan inançlarımızı eğlenerek fark ettik.

Çocuklarımızdan doğru davranmalarını beklerken aslında ne kadar yanlış davranış kalıplarına sahip olduğumuzu gördük. Öte yandan bunları fark etmenin bir adım atmak olduğunu ama değişimin hemen olmayacağını öğrendik.

Seminer sonunda çocuklarımızın davranışlarının da küçük yaşlardan edinilen alışkanlıklardan ve bizlerin onlara karşı davranışlarından olduğunun bilincine vardık.

Sunum sonunda, okulumuz Liseler Müdürü Aydın KOYUTÜRK ve İlköğretim Kurumları Müdürü Güneş ÖZDİNÇ katkı ve katılımlarından dolayı Mine ALADAĞ’a teşekkür ettiler.