CAMBRIDGE SINAVI BAŞARILARIMIZ

24/09/2013

Her yıl dünyanın dört bir yanında düzenlenen Cambridge Young Learners English ( YLE) sınavları özellikle 7-12 yaş arası çocuklara yönelik tasarlanan, İngilizce öğreniminde başarıyı teşvik eden, öğrencinin seviyesini gösteren ve uluslararası geçerliliği olan sınavlardır.

Cambridge Key English Test (KET), Preliminary English Test (PET) ve First Certificate in English (FCE) sınavları ise Cambridge Üniversitesi’nin bir kuruluşu olan Cambridge ESOL ( Ana Dili İngilizce Olmayanlar için İngilizce) tarafından düzenlenen genel İngilizce sınavlarının ilk üç düzeyini oluşturmaktadır. Bu sınavlar dil öğrenmeye ilişkin dört beceriyi ( Okuma, Yazma, Dinleme ve Konuşma) içermektedir.

Her yıl iki milyondan fazla kişi Cambridge ESOL sınavlarına katılmaktadır. Bu sınavlar İngilizce dil bilgisi seviyesini gösteren açık ve güvenilir bir değerlendirme sistemi olarak tüm dünyada pek çok üniversite ve kolej tarafından kabul edilmektedir.

​İzmir Özel Çamlaraltı Koleji Yabancı Diller Bölümü olarak öğrencilerimizi her yıl bu sınavlara yönlendirmekteyiz. 2012-2013 eğitim öğretim yılında 1 Haziran 2013’te okulumuzda gerçekleştirilen Cambridge sınavlarına 3, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. sınıflardan toplam 57 öğrencimiz katıldı.
Öğrencilerimiz sınavlarda gösterdikleri üstün başarıları ile öğrendikleri yabancı dilde geldikleri seviyeyi dünya çapında kanıtlamış oldular.