ÇAMLARALTI, ABD’DEN DÜNYA DÖRDÜNCÜLÜĞÜYLE DÖNDÜ

22/06/2015

Çamlaraltı Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri, ABD’de düzenlenen GENIUS Olimpiyatları’nda, ülkemizi iki fizik projesiyle temsil eden Çamlaraltı Koleji Proje Kulübü, dünya dördüncüsü oldu.
Çevre sorunlarının küresel bağlamda anlaşılması ve çözüm politikalarının geliştirilmesinin yanı sıra tasarım, mühendislik, yaratıcı yazarlık, resim, müzik ve temel bilimlerde sürdürülebilirliğinin sağlanmasını teşvik etmeyi amaçlayan GENIUS Olimpiyatları’nda, bu yıl 69 ülkeden toplam 1193 proje yer aldı.
Biri fizik diğeri çevre temalı iki projesiyle de dünya dördüncülüğü kazanan Çamlaraltı Koleji öğrencileri, okullarını en iyi şekilde temsil ederek hem ülkemizi hem de okulumuzu gururlandırdılar.
Emek ve çabalarının karşılığını aldıkları için mutlu olduklarını belirten Çamlaraltı Koleji Proje Kulübü ve Fizik Öğretmeni Volkan Gönen, “Okulumuzda Proje Kulübü’yle yürüttüğümüz özverili çalışmalar sonucunda yıl içinde, biri alternatif enerji kaynaklarına yönelik, diğeri de son dönemde ülke olarak büyük üzüntü yaşamamıza neden olan maden kazalarına yönelik ürettiğimiz ve Genius Olimpiyatları’nda sunma başarısını gösterdiğimiz iki projemiz de dünya dördüncülüğü kazandı. Projelerimizden biri çevreye yönelik, diğeriyse fizik alanındaydı. Çevre temalı projemizin her aşamasında büyük bir özveri ve istekle çalışan öğrencilerimiz, Fem Köymen ve Ilgaz Yücel’i, fizik temalı projemiz içinse Ahmet Anıl Şanlı ve Arda Ünlübursa’yı tebrik ediyorum. Hem çalışmaları, hem sunumları hem de duruşlarıyla başta ülkemizi olmak üzere İzmir’i ve okulumuzu en iyi şekilde temsil edip, olimpiyatlardan başarıyla dönen öğrencilerimizle bir kez daha gurur duyuyoruz” dedi.

Fem Köymen’e jüri özel bursu
Olimpiyatlarda yarışan öğrenciler arasından jüri tarafından verilen kararla seçilen isim olan Çamlaraltı Koleji Anadolu Lisesi  öğrencisi Fem Köymen, dört yıl lisans ve daha sonrasında yapacağı master için yıllık 13 bin dolarlık burs kazandı.