Çamlaraltı Koleji Hong Kong Yolcusu

24/02/2014

Çamlaraltı Koleji Hong Kong Yolcusu

İzmir Çamlaraltı Koleji ve Muğla Özel Yönelt Koleji Hong Kong Science proje yarışmasında ülkemizi birlikte temsil edecekler. İzmir Çamlaraltı Koleji Fizik Öğretmeni Volkan GÖNEN danışmanlığında ve Muğla Yönelt Koleji Projeler Koordinatörü Mehmet Ali ONARAN tarafından hazırlanan ortak projeyi, İzmir Çamlaraltı Koleji Öğrencisi Efe ÇİLEK ve  Muğla Özel Yönelt Koleji lise öğrencisi, Görkem ATAKLI hazırladı. Öğrenciler, biyoloji ve fizik anabilim dallarını birleştirerek disiplinler arası bir proje hazırladılar.

İki kolejin bu başarılı çalışması, uluslararası proje yarışması Hong Kong Science’tan davet aldı. Işığın dalga boylarını hesaplayan başarılı öğrenciler, canlıların büyümesinde ışığın ne kadar etkili olduğunu ortaya koyarak biyofizik alanındaki araştırmaları ile uluslararası arenada ülkemizi temsil etme hakkı kazandılar. Öğrencilerimizi kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

\"\"       \"\"