Çamlaraltı Koleji MUN Konferansı’na ev sahipliği yaptı

19/02/2018

Yabancı dil konusunda öğrencilerinin donanımlı birer birey olarak mezun olması konusunda bugüne kadar gösterdiği özen ve hassasiyetle bilinen Çamlaraltı Koleji, yabancı dil kullanımında üst seviyede bir etkinlik olan MUN (Model United Nations) Konferansı’na ev sahipliği yaptı. Eğitim amaçlı oluşturulmuş, akademik nitelikli bir Birleşmiş Milletler simülasyonu olan MUN, dünya gençliğinin daha donanımlı yetişmesi; tartışan, soruşturan ve öğrenen nesiller yetiştirebilme vizyonu kapsamında çeşitli konferanslarla gençleri bir araya getiriyor.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin bir araya geldiği ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen CAMUN (Camlaraltı College MUN Conference) etkinliği, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Türk Büyükelçi Mehmet Dönmez’in yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Yeditepe Üniversitesi’nin akademik desteğiyle dört farklı komite oluşturularak ülke sorunlarının tartışılmasını sağlayan etkinlik, üç gün boyunca gençlerin hem bugüne kadar öğrendikleri İngilizcelerini pekiştirmede hem de dünyadaki siyasi gelişmelerin farkındalığını arttırmada büyük katkı sağladı.

Akademik farkındalığın yanı sıra aylar süren hazırlık çalışmalarında da görev alan Çamlaraltı Anadolu Lisesi öğrencileri, organizasyonda da aktif rol oynadılar. İçerik, halkla ilişkiler, planlama ve pek çok konuda kendini geliştirme fırsatı bulan öğrenciler, farklı şehirlerden gelen misafir katılımcı öğrencilerle de kaynaşma imkanı buldular.

Çamlaraltı Koleji’nin, birçok kez farklı şehirlerdeki MUN etkinliklerine katılmasının yanı sıra ilk kez ev sahipliği yaptığını ifade eden Çamlaraltı Anadolu Lisesi Müdürü Güneş Özdinç, “Bugüne kadar İzmir’de ve İzmir dışında onlarca MUN etkinliğinde, Çamlaraltı Koleji olarak hem ortaokul hem de lise öğrencilerimizle yer aldık. Ve her katıldığımız etkinlikte ‘Best Delegate’, ‘Honorable Mention’ ya da ‘Outstanding Delegate’ gibi başarı dereceleriyle defalarca ödüllendirildik. Bu yıl CAMUN adıyla bu zamana kadar katılımcı olarak gösterdiğimiz başarıları, ev sahipliğimizle de pekiştirmek istedik. Yeditepe Üniversitesi Y-MUN ekibiyle güzel bir işbirliği yaparak, aylar süren hazırlık ve çalışmanın sonucunda tüm katılımcılarının memnun ayrıldığı bir MUN etkinliğini başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üç gün süren etkinlikte öğrenciler, diplomasinin, uluslararası ilişkilerin ve Birleşmiş Milletler’in işleyişini deneyimleme ve bunu yaparken de bugüne kadar öğrendikleri İngilizcelerini pekiştirme, güçlendirme imkanı buldular. Çamlaraltı Koleji olarak böylesi etkili, faydalı bir etkinliğe ev sahipliği yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Çamlaraltı mezunlarından CAMUN 2018’e destek

Şubat ayının ilk haftasında gerçekleştirilen CAMUN etkinliğinde üç gün boyunca katılımcıların konaklamalarında Çamlaraltı Koleji eski mezunlarından Gökçe Kesikçiler Buğday’ın Genel Müdürü olduğu Ontur Otel İzmir destek olurken, coffee breaklerde yine eski mezunlarından Özgür Deniz Yasemin’in Ege Bölgesi Saha Danışmanlığı’nı yaptığı SUBWAY ve yine eski mezunlarından Tuğçe Tunçel’in sahipleri arasında yer aldığı Neşe Pastaneleri de sponsor olarak katkı sağladı.