ÇAMLARALTI KOLEJİ'NDEN ENO'YA 'ÇAM' AĞAÇLI DESTEK

25/09/2014

ÇAMLARALTI KOLEJİ\'NDEN ENO\'YA \'ÇAM\' AĞAÇLI DESTEK

Türkiye\'deki 150 ENO (Environment Online) okulundan biri olan İzmir Özel Çamlaraltı Koleji, Finlandiya\'da bulunan ENO Programı Derneği\'nin koordine ettiği ve tüm dünya okullarında aynı zamanda gerçekleştirilen ağaç dikme etkinliği kapsamında, her yıl olduğu gibi bu yıl da ilkokul öğrencilerimizin katılımıyla ağaç dikti.

Sürdürülebilir bir çevre bilinci için faaliyet gösteren küresel bir sanal okul ağı olarak, on yıl önce kurulan ENO, okulumuzun da aralarında bulunduğu tüm dünya okullarında, aynı çevresel konuları inceleyerek, çevre için somut çalışmalar yaparak sonuçlarını da kendi bulundukları çevreyle paylaşmalarına imkan sağlıyor.

On yıldır etkinliğin içinde yer almamızdan duyduğumuz memnuniyeti dile getiren İzmir Özel Çamlaraltı Koleji İlköğretim Kurumları Müdürü Güneş Özdinç, \"Her yıl olduğu gibi bu yıl da ENO üyesi okullarla eş zamanlı gerçekleştirdiğimiz ağaç dikme etkinliğimiz, çocuklarımıza yeşile ve doğaya duyarlı olma, koruma bilincini aşılıyor. Öğrencilerimizin büyük bir coşkuyla katıldığı ENO Ağaç Dikme Günü etkinliklerimizde diktiğimiz her ağaç, dünya barışını ve barışın rengini simgeliyor. Çamlaraltı Ailesi olarak, çevre bilincine sahip çocuklar yetiştirmekten guruluyuz\" şeklinde konuştu.

Doğa için okunan şiirler ve söylenen şarkıların ardından ilkokul öğrencilerimiz hep birlikte temsili ağaçlarını dikti.

Fotoğraflar için tıklayınız....