Çamlaraltı Koleji öğrencileri tatilde de eğitimde

24/07/2017

Çamlaraltı Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri, yaz dönemini de dolu dolu geçiriyor. Koç ve Standford Üniversitelerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen “an introduction to computer programming” adlı seminerde Çamlaraltı Koleji’ni başarıyla temsil etti.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden yaklaşık 200 öğrencinin katılım gösterdiği, İstanbul’da Koç Üniversitesi’nde düzenlenen ve aynı zamanda Standford Üniversitesi’nin de üstlendiği “an introduction to computer programming”de öğrenciler, oynadıkları küçük oyunların ardındaki kodlama ve hayatımızı nasıl kolaylaştırdığı hakkında Standford Üniversitesi’nden gelen hocalardan eğitim alma imkanı bulurken, aynı zamanda yabancı dillerini geliştirme konusunda pratik yapma fırsatını elde ettiler. On günlük eğitim süresince en alt seviyeden üst seviyelere doğru her geçen gün artan bir zorlukta kodlama ve tekniklerini öğrenen öğrenciler, eğitimlerini birer final projesiyle tamamladılar.

İzmir’den Çamlaraltı Koleji’ni temsilen eğitime katılan Çamlaraltı Anadolu Lisesi öğrencileri Arda Ünlübursa, Ceren Çelik, Kaan Aşkar ve Sarp Şentürk program boyunca gösterdikleri ilgi ve final projeleriyle bu eğitimde de farklarını ortaya koydular. Eğitimin son gününde değerlendirmelerin yapıldığı ve öğrencilerin hazırladığı final projeleri arasında Çamlaraltı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ceren Çelik’in projesi ilk on arasında en iyi projelerden biri oldu.