ÇAMLARALTI KOLEJİ ULUSLAR ARASI PROJELERE İMZA ATTI.

04/05/2012

İngiltere’den gelen Turkiye Opportunities ve GW Bowen Danışmanlık Firması’nın Başkanı ve Uluslararası Projeler Koordinatörümüz Gareth W. Bowen’i okulumuzda ağırladık. Gareth W. Bowen ile yaptığımız görüşmelerde 2012-2013 öğretim yılında İngiltere’de 3 ayrı şehirde (Londra, Leeds ve New Castle) bulunan üç okul belirlenerek, bu okullar ile ortak projelerin hayata geçmesi için çalışmalar başlatıldı. Bu üç okul ile İşbirliği içerisinde yürütülecek projeler ilk etapta kısa süreli öğrenci değişim projeleri, internet ortamında yürütülecek projeler ve tasarım teknolojisi projeleri olarak belirlendi.

İngiltere’de bulunan ilgili kurumlarla iletişime geçilerek yapılacak anlaşmalar çerçevesinde, öğrenci ve öğretmenlerimizin akademik ve vizyonel gelişimlerini sağlamak amacıyla uzun süreli değişim programları organize edilecek.

Bu sayede İngiltere’de yaşayacakları bu kültürel deneyimin kendi gelişimlerine ve çevrelerine katkıda bulunacağı düşünülerek, bu projeler sayesinde özellikle öğrencilerimizin günümüzün yenilik ve girişimcilikle dolu dünyasını farklı bir bakış açısı ile görmelerini sağlayacak.

Bu değişim programına katılan öğrenci ve öğretmenlerimiz gittikleri ülkelerde ailelerin evine konuk olacak ve daha sonra İngiliz aileleri Türkiye’de ağırlayacaklardır. İlk değişim programı uygulaması 2012 – 2013 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecek.

2012-2013 eğitim öğretim yılında diğer projelere ek olarak her yıl  Leeds’te düzenlenen ‘‘Breeze International Youth Festival” Breeze Uluslararası Gençlik Festivali’ne öğrencilerimizin katılabilmesi için gerekli çalışmalar başlatıldı.

İstanbul ili dışında Türkiye’de ilk ve tek olan Çamlaraltı Koleji Özel Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile İngiltere’de bulunan saygın sanat okulları ortak projeler başlatacak.

Aynı zamanda Bradford (College) Üniversitesi tarafından uygulanan ve uluslararası platformda geçerliliği olan “English Tier 4” sınavlarının İzmir’deki resmi sınav merkezinin okulumuz bünyesinde açılması için gerekli adımlar atıldı. Çamlaraltı Koleji, Türkiye’deki ilk ve tek sınav merkezi olacağından, Bradford Universitesi’nin Uluslararası Eğitim Merkezi olma hakkına da sahip olacak.

2012- 2013 öğretim yılında hayata geçirilecek çalışmalara hızlı bir şekilde başlandı. Yeni öğretim yılında öğrencilerimiz okulumuzun sağladığı ayrıcalıklardan faydalanabilecek.