ÇAMLARALTI KOLEJİ VE LİONS’TAN ÖRNEK İŞ BİRLİĞİ

23/12/2013

ÇAMLARALTI KOLEJİ VE LİONS’TAN ÖRNEK İŞ BİRLİĞİ

Bahar Lions Kulübü’nün iş birliğiyle 6 Aralık 2013 tarihinde4, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimizle engellilere yönelik duyarlılıkların artırılması ve farkındalık yaratılması amacıyla okulumuzda bir etkinlik düzenlendi.

Alternatif Tıp ve Engelliler için Yaşam Becerileri ve Hakları Uzmanı, okulumuz eski mezunlarından Deniz KELLER’in verdiği seminerde öğrencilere fiziksel ve zihinsel engellilik ve engellilerin dünyayı nasıl algıladıklarıyla ilgili bilgiler aktarıldı. Kendisi hem kör hem de sağır olan Amerikalı Pedagog ve Aktivist olan Hellen KELLER’in akrabası olduğunu belirten Deniz KELLER, özellikle körlerin görme duyusu yerine dokunma duyusuyla algılamalarıyla ilgili şaşırtıcı örnekler paylaştı.

Seminerin ikinci bölümünde salonda bulunan çocuklara göz bantları dağıtıldı. Göz bantlarını takarak sesli betimleme tekniğiyle hazırlanan bir filmi izleyen çocuklarımız, görme engellilerin gerçekte ne hissettiklerini yaşayarak öğrenmiş oldu. Çamlaraltı Koleji İlköğretim Kurumları Müdürü Güneş ÖZDİNÇ, Uluslararası Lions Dernekleri 118 R Çevresi Göz Nuru Komitesi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinliğin, çocukların bilinçlenmesi adına çok anlamlı olduğu söyledi, emeği geçen herkese teşekkür etti. Toplantının sonunda Uluslararası Lions Dernekleri 118 R Çevresi Genel Yönetmeni Ziya NAZLI, Çamlaraltı Koleji ve Deniz KELLER’e desteklerinden ötürü teşekkür plaketi sundu.

Fotoğraflar için tıklayınız...