ÇAMLARALTI KOLEJİ YENİ ÖĞRETİM YILINA HAZIR

24/08/2012

İzmir Özel Çamlaraltı Koleji 2012-2013 eğitim öğretim yılını öğretmen seminerleriyle açtı. Genel Müdür Gülçağ Gençer açılış konuşmasında Çamlaraltı Koleji’nin büyük bir aile olduğunu ve ekip ruhu taşımanın önemini vurguladı.

Liseler Müdürü Aydın Koyutürk yaptığı konuşmada okulumuzun %96’lık LYS başarısını dile getirdi. Öğrencilerin bu başarılarında katkıları olduğu için öğretmenlerimize tebriklerini sundu ve başarılarının haklı gururunu yaşamalarını söyledi.

İlk ve Ortaokul Müdürümüz Güneş Özdinç ise Atatürk’ün işaret ettiği yolda emin ve kesin adımlarla ilerleyen gençler yaratma misyonumuzu hatırlatarak, çağdaş eğitim vizyonumuzu anlattı. Yeni eğitim sisteminin gerektirdiği tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade ettikten sonra da Mind Lab Metodu’nun 8.sınıfa kadar tüm öğrenci eğitim programlarına entegre edileceğini açıkladı. Yaşam ve düşünce becerileri eğitimini içeren Mind Lab Metoduyla 8.sınıfa kadar her öğrenciye sıradışı bir eğitim deneyimi sunulacağını aktardı.

Okulumuz Genel Koordinatörü İfral Turgut okulumuzda gerçekleştirilen tüm yapısal ve içeriksel değişikliği öğretmenlere anlatırken bir İtalyan atasözü olan “Gelenek küllere tapmak değil, ateşi korumaktır” diyerek okulumuzun tarihine sahip çıkarak gerçekleştireceğimiz hedeflerimizi açıkladı.

Genel Koordinatörümüz “Öğrenen Okul” seminerleriyle öğrenmenin ve öğretmenin inceliklerini anlattı.  Yaşam boyu öğrenen öğretmenleriyle bu yıl da Çamlaraltı Koleji’nin öğrencileriyle fark yaratmaya devam edeceğini vurguladı.

Okulumuzun süre gelen yurtdışı çalışmalarına Bradford Üniversitesi Eğitim Danışmanı Gareth W. BOWEN ile hız verildi. Okulumuz ve Bradford Üniversitesi işbirliği ile uzaktan eğitim, öğrenci, aile ve öğretmen değişimi, İngiltere’de yaz okulu gibi çalışmalar yapıldı.

Çamlaraltı Kolej’i 59 yıllık birikimini çağdaş eğitim metodlarına aktaran yepyeni üslubu ile yeni öğretim yılına başladı. Bu tecrübeyi İzmir’in ve Anadolu’nun ilk Özel Güzel Sanatlar Lisesi’nde de dünyaca ünlü Sanat Konseyi ve başarılı öğretmenleriyle sürdürecek olan Çamlaraltı Koleji, kendi alanlarında uzman öğretmenlerine mesleki ve kişisel gereksinimlerine katkıda bulunacak seminerler vermeye başladı.