Çamlaraltı'nda Okul Öncesi Semineri ve Mind Lab Çalıştayı Bir Arada Gerçekleştirildi

11/03/2015

İzmir Özel Çamlaraltı Koleji, İzmir'deki anaokullarını ve düşünce oyunlarının yaratıcısı Mind Lab temsilcilerini bir araya getirdi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Okul Öncesi Semineri ve ikincisi düzenlenen Mind Lab İyi Örnekler Çalıştayı bir arada gerçekleştirildi. İzmir'in pek çok seçkin anaokulu temsilcileri, Mind Lab Türkiye yetkilileri ve Çamlaraltı Koleji öğretmenlerinin bir araya geldiği etkinlik başarıyla tamamlandı.

Çalıştayla ilgili konuşma yapan Mind Lab Eğitmeni Can Sözer, "Türkiye'de önemli bir adım olarak hayata geçirilen Mind Lab, okullarda öğrencilerin zeka gelişiminde ve düşünce pratiği kazanmalarında önemli rol oynuyor. Bu çalışmanın İzmir ayağında da ilk uygulamayı yaptığımız okul olan Çamlaraltı Koleji'ne bugüne kadarki destekleri ve işbirlikleri için teşekkür ediyoruz" dedi.

Dokuz yıl önce Mind Lab uygulamasını İzmir'de ilk kez uygulamaya başlayan Çamlaraltı Koleji adına, Beden Eğitimi öğretmenlerinin Mind Lab derslerinin öğrenciler üzerindeki etkisi ve kazandırdıklarıyla ilgili sunumuyla başlayan seminerde sırasıyla Özel Gelişim Koleji, Özel Martı Koleji, Özel MEV Güzelbahçe Koleji, Özel SEV İzmir Koleji ve Özel Söke Ege Koleji öğretmenleri de kendi okullarında yaptıkları uygulamaları katılımcılarla paylaştılar.

Etkinlik sonunda bilgi ve fikir alışverişinde bulunan öğretmenler, Oyun Yaşam ve Eğitim Derneği Eş Başkanı ve Mind Lab temsilcileri, hem eğlenceli hem de eğitici bir gün geçirdiler.