Çamlaraltı’ndan ikinci CAMUN Konferansı

11/02/2019

Yabancı dil konusunda öğrencilerinin donanımlı birer birey olarak mezun olması konusunda bugüne kadar gösterdiği özen ve hassasiyetle bilinen Çamlaraltı Koleji, yabancı dil kullanımında üst seviyede bir etkinlik olan MUN (Model United Nations) Konferansı’na ikinci kez ev sahipliği yaptı. Eğitim amaçlı oluşturulmuş, akademik nitelikli bir Birleşmiş Milletler simülasyonu olan MUN, dünya gençliğinin daha donanımlı yetişmesi; tartışan, soruşturan ve öğrenen nesiller yetiştirebilme vizyonu kapsamında çeşitli konferanslarla gençleri bir araya getiriyor.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ortaokul, lise öğrencilerinin bir araya geldiği ve İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen CAMUN (Camlaraltı College MUN Conference) etkinliği, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Proje Sorumlusu Mert Kaya’nın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Dört farklı komite oluşturularak ülke sorunlarının tartışılmasını sağlayan etkinlik, üç gün boyunca gençlerin hem bugüne kadar öğrendikleri İngilizcelerini pekiştirmede hem de dünyadaki siyasi gelişmelerin farkındalığını arttırmada büyük katkı sağladı.

Akademik farkındalığın yanı sıra aylar süren hazırlık çalışmalarında da görev alan Çamlaraltı Anadolu Lisesi öğrencileri, hem akademik hem de organizasyon ekiplerinde aktif rol oynadılar. İçerik, halkla ilişkiler, planlama ve pek çok konuda kendini geliştirme fırsatı bulan öğrenciler, farklı şehirlerden gelen misafir katılımcı öğrencilerle de kaynaşma imkanı buldular.

Çamlaraltı Koleji’nin, birçok kez farklı şehirlerdeki MUN etkinliklerine katılmasının yanı sıra ikinci kez ev sahipliği yaptığını ifade eden Çamlaraltı Anadolu Lisesi Müdürü Güneş Özdinç, “Bugüne kadar İzmir’de ve İzmir dışında onlarca MUN etkinliğinde, Çamlaraltı Koleji olarak hem ortaokul hem de lise öğrencilerimizle yer aldık. Ve her katıldığımız etkinlikte ‘Best Delegate’, ‘Honorable Mention’ ya da ‘Outstanding Delegate’ gibi başarı dereceleriyle defalarca ödüllendirildik. Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz CAMUN etkinliğine, ikinci kez ev sahipliği yapıyoruz. Bu yıl daha tecrübeli ve tamamı kendi öğrencilerimizden oluşan ekiplerle, aylar süren hazırlık ve çalışmanın sonucunda bu yıl da tüm katılımcılarının memnun ayrıldığı bir MUN etkinliğini başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üç gün süren etkinlikte öğrenciler, diplomasinin, uluslararası ilişkilerin ve Birleşmiş Milletler’in işleyişini deneyimleme ve bunu yaparken de bugüne kadar öğrendikleri İngilizcelerini pekiştirme, güçlendirme imkanı buldular. Çamlaraltı Koleji olarak böylesi etkili, faydalı bir etkinliğe ev sahipliği yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Üç gün süren etkinliğin sonunda gerçekleştirilen kapanış töreninde organizasyonun tamamında büyük başarı gösteren öğrenciler ödüllendirildi.

Çamlaraltı mezunlarından CAMUN 2019’a destek

Şubat ayının ilk haftasında gerçekleştirilen CAMUN etkinliğinde üç gün boyunca katılımcıların konaklamalarında Çamlaraltı Koleji eski mezunlarından Gökçe Kesikçiler Buğday’ın Genel Müdürü olduğu Ontur Otel İzmir ile Kaya Prestige Otel destek olurken, coffee breaklerde yine eski mezunlarından Özgür Deniz Yasemin’in Ege Bölgesi Saha Danışmanlığı’nı yaptığı SUBWAY ile yine eski mezunlarından Tuğçe Tunçel’in sahipleri arasında yer aldığı Neşe Pastaneleri de sponsor olarak katkı sağlarken, Çamlaraltı Koleji yemek hizmetlerini yürüten Seçsan da üç gün boyunca ikramlarıyla destek verdi.