ÇAMLARALTI’NIN GURUR GÜNÜ

16/10/2015

ABD’de düzenlenen GENIUS Olimpiyatları’nda Çamlaraltı Koleji’ni başarıyla temsil eden ve iki fizik projesiyle dünya dördüncülüğü elde ederek Türkiye’ye dönen Çamlaraltı Koleji Proje Kulübü öğrencilerinden olan Fem Köymen, jüri tarafından özel bir bursla da ödüllendirilmişti.

Lise sonrası okuyacağı üniversite için dört yıl lisans, bir yıl da master olmak üzere 5 yıl boyunca her yıl 13 bin dolar değerinde bir burs kazanan Köymen, okuluna büyük bir gurur yaşatırken, Çamlaraltı Koleji ABD’deki okuldan büyük ilgi gördü.

Burs kazanan öğrencilerini ve geleceği okulu yakından tanımak isteyen Oswego-State University of New York, öğrenci işleri danışma olan Mrs. Gabriela Lozanova’yı görevlendirerek İzmir’e gönderdi. Çamlaraltı Koleji yönetimiyle ve burs kazanan öğrencisiyle bir araya gelen Mrs. Lozanova, Türkiye’de, İzmir’de ve Çamlaraltı Koleji’nde olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, “State University of New York, özel ve başarı öğrencileri bünyesinde barındıran bir üniversite. ABD’de gerçekleştirilen ve büyük bir etkinlik olan GENIUS’ta bu başarısını kanıtlayan Fem’i aramızda görmek bizleri mutlu edecek. Bu vesileyle Çamlaraltı Koleji gibi güzel bir ailenin ev sahipliğinde İzmir’de olmak çok hoş. Aynı zamanda lise öğrencilerine geleceklerini yönlendirecekleri bu dönemde katkım olabilirse çok sevinirim. İlgi ve misafirperverlik için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Öğrencilerinin başarısıyla gurur duyduklarını belirten Çamlaraltı Koleji Genel Müdürü Gülçağ Gençer de “Sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da güzel başarılar elde eden öğrencilerimiz her daim göğsümüzü kabartıyor. Haziran ayında öğrencilerimizden ve Fem’den aldığımız güzel haber sayesinde bugün New York’la da bir işbirliği halindeyiz. Öğrencilerimizin  doğru ve iyi bir geleceklerinin olması bizi gururlandıracaktır. Fem’in başarısı diğer öğrencilerimizi de harekete geçirecektir. Fem’le birlikte tanıştığımız State Universitt of New York ve görevlendirdiği yetkilisi Mrs. Lozanova’yı okulumuzda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk” şeklinde konuştu.

Daha sonra Çamlaraltı Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Mrs. Lozanova, Oswego’da bulunan üniversiteleri hakkında öğrencileri bilgilendiren bir sunum yaptıktan sonra okuldan ayrıldı.