ÇAMLARALTILI ÖĞRENCİLER İTALYA’DA

12/05/2012

Öğretmenimiz Özge ÖZKERESTECİ başkanlığında, öğrencilerimiz Osman Cem VARAN (12F), Meriç ILDIRAR (11/B), Oğuz ÖZİLERİ(11/B), Ege ÇAKMAK(10/B), Oğulcan AKYÜZ(10/A), Toros AY(10/A), Ecem ERÇELEBİ(10/A), Begüm ÖZPEKER(10/A), Ecem HONAZ(10/B) ve Ezgi KAPTAN(9/B) 01 Mayıs 2012-06 Mayıs 2012 tarihleri arasında İtalya Trieste’de bulunan France Preseren Lisesi’ni ziyaret etti. Öğrencilerimiz France Preseren Lisesi’nde bazı derslere katılarak eğitimin her ülkede  farklılıklar gösterdiğini anlama fırsatı buldu.France Preseren Lisesi öğrencileri ile arkadaşlık kuran öğrencilerimiz, dünyanın farklı kültürleri ve yaşam şekilleri ile ilgili gözlem yaptılar.
 Trieste şehir turuna katılan öğrencilerimiz,  İtalyan mimarisi ve tarihi ile ilgili bilgiler edindiler. Katıldıkları Venedik turunda öğrencilerimiz,  Venedik’in büyüleyici sokaklarında dolaştıktan sonra Musei Di Piazza San Marco, The Basılıca of St Mark’s ve Ponte di Rialto gibi ünlü kültürel yerleri ziyaret ederek İtalyan kültürü hakkında bilgi sahibi oldular. Daha sonra gondol turuna katılan öğrencilerimiz,  Venedik’in eşsiz kanallarında güzel vakit geçirdiler. Slovenya’nın başkenti Ljubljana’ya yapılan gezide Ljubljana Kalesi ve Sloven Etnografya Müzesi’ni ziyaret eden öğrencilerimiz,  Sloven tarihi ve kültürü hakkında bilgiler edinerek ülkemize döndüler.