ÇAMLARALTILILAR DÜŞÜNCE OYUNLARIYLA HAYAT HAZIRLANIYOR.

13/04/2011

Okulumuzun anasınıfı, 1., 2. ve 3.  sınıf öğrencileri Mind Lab Metodu ile oyun oynayarak öğreniyorlar. Mind Lab Metodu, düşünce oyunlarının kullanılması sureti ile düşünce becerilerinin ve buna bağlı temel yaşam becerilerinin eğitimi ve gelişimini sağlayan benzersiz bir yaklaşımdır.

Okulumuzun Mind Lab öğretmeni Can SÖZER tarafından verilen derslerde öğrencilerimiz Mind Lab’in düşündürücü ve eğitici oyunları ile tanışıp bir yandan güzel vakit geçirirken bir yandan da farkındalıkları ve yaratıcılıklarını artıyorlar. Mind Lab programındaki metodlar, stratejiler, öğrencilere yaşlarına uygun olarak hazırlanmış ders planları ile veriliyor. Mind Lab İzmir Merkezi olan Gelişim Atölyesi Çocuk Yeteneklerini Geliştirme Merkezi yöneticisi aynı zamanda okulumuzun mezunu olan Medi Çikurel “Programın merkezinde bulunan, “oyun oynama” deneyimi, çocuklarda derinlemesine öğrenme süreci için gereken motivasyon ve ilgiyi uyandıran, eğlenceli, heyecanlı ve sürükleyici bir süreçtir. Yale Üniversitesi\' nce yapılan kapsamlı araştırma sonuçları ile de desteklenen Mind Lab deneyimi, öğrencilerin matematik ve sözel testlerdeki performanslarını da belirgin biçimde geliştirdiğini göstermektedir” dedi. Okulumuzun 2.sınıf öğrencilerinin velileriyle katıldığı Mind Lab dersinde keyifli anlar yaşandı. Okulumuzun Mind Lab Öğretmeni Can SÖZER önderliğinde yapılan derste ilk olarak oyunun kuralları anlatıldı. Ardından altışarlı gruplara ayrılan öğrenci ve veliler birbirleriyle ve gruplarıyla yarıştı. Mind Lab oyununun sadece bir oyun olmadığını, aynı zamanda bilişsel düşünme gücünü besleyen bir strateji olduğunu vurgulayan Can SÖZER, velilerimizin katılımından ve aldıkları bu küçük eğitimden memnun olduğunu söyledi. Okulumuzun Genel Müdürü Gülçağ GENÇER “Düşünce oyunları, yalnızca bilişsel becerilerin gelişimine katkı sağlamakla kalmayıp, düşünme süreçleri ile ilgili farkındalık yaratılması ve bu esnada da farklı duygusal ve sosyal durumlarla daha etkin baş edebilme yeteneğinin gelişmesini de destekliyor. 5 yıldır uyguladığımız bu programla çocuklarımızın kazandığı becerileri gözlemleme fırsatı bulduk ve gelişimlerinden çok memnunuz” dedi.