Çanakkale’de Tarihle İç İçe

15/05/2014

Çanakkale’de Tarihle İç İçe

10-11 Mayıs 2014’te okulumuz 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşan 62 kişilik bir grupla Çanakkale gezisi düzenledik.

Tarihi ve kültürel zenginliklerimizi tanıtmak, rehberle gezme kültürünün öğrencilerde oluşmasını sağlamak gibi amaçlar taşıyan gezimizin ilk gününde Çanakkale Savaşı cephelerini rehberlerimizin verdiği bilgiler eşliğinde gezdik. Öğrencilerimiz, askerlerimizin ne kadar çetin bir coğrafyada zafere ulaştıklarını yerinde görme fırsatı buldular ve atalarıyla bir kez daha gurur duydular.

Konaklamamızı denizle dağların kavuştuğu Asos Eden Garden Hotel’de gerçekleştirdik. Gezimizin ikinci gününde Asos Limanı, Behramkale, Troia Antik Kenti ve Cunda’nın kültürel değerleri, doğal güzellikleri ve yerel lezzetleriyle tanıştık.

Öğrencilerimiz, ülkemizin zenginliklerini özümsedikleri ve birbirleriyle kaynaşma fırsatı yakaladıkları dolu dolu bir hafta sonu geçirdiler.

Etkinlik sorumlusu Beden Eğitimi Öğretmenimiz Özlem GENÇ, kültürel ve sosyal açıdan önem taşıyan bu tür etkinliklerin, yaş aralıkları göz önüne alınarak küçük gruplar halinde her yıl tekrarlanmakta olduğunu dile getirdi.