ÇOCUK KURULTAYINDA ÇAMLARALTI FARKI

16/12/2013

ÇOCUK KURULTAYINDA ÇAMLARALTI FARKI

Her yıl İzmir’de Ekin Koleji ve Rotary Kulübü öncülüğünde yapılan “13. Çocuk Kurultayı” bu yıl 10 Aralık 2013 tarihinde Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“ Türkçem Benim Ses Bayrağım” temalı bu yılki kurultaya okulumuzun dışında birçok özel okul ve Anadolu lisesini temsilen 7,8,9 ve 10.sınıf öğrencileri katıldı.

Açılış konuşmasını Sivil Toplum Önderi Sancar MARUFLU’nun yaptığı kurultayı Dil Derneği İzmir Temsilcisi Bekir YURDAKUL yönetti.

Türkçe Öğretmenimiz Semay İNCEOĞLU’nun  çalıştırdığı 7/A sınıfı öğrencilerinden Eylül KOL, Serra GÖKSU, Levent Emre FİDAN ve Kaan AŞKAR  “Türkçe Söyler Dilimiz” adlı dramatik şiiri Kurultay’ın başlangıcında  izleyenlere sundular. Dilimizin zenginliğini, önemini, güzelliğini ve nasıl korunması gerektiğini vurgulayan şiir, katılımcılardan büyük alkış aldı.

Diğer katılımcılar da Atatürk’ün dile verdiği önemi, Türkçe için söylenilen her sözün iyi bir şekilde değerlendirilmesini, dilimizdeki yabancılaşma merakını önlememiz gerektiğini  ve gelecek nesillere güzel bir Türkçe bırakmamız gerektiğinin önemini vurguladılar.

Öğrencilere, saptadıkları dil sorunları hakkında düşünme  fırsatı  ve kendi çözümlerini üretme ortamı sağlandı.

Kurultayın sonunda katılımcı okullara ve öğrencilerine katılım belgeleri,  ödüller ve plaketler sunuldu.

\"\"         \"\"

\"\"       \"\"