DERS BAŞARISINDA ANNE BABNIN ROLÜ

21/01/2013

Aile Seminerlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Uzman Psikolojik Danışman/Aile Terapisti Onur AKKOCA tarafından 16 Ocak 2013 Çarşamba günü gerçekleştirilen seminere öğretmenlerimiz ve velilerimiz katıldı.

“Ders Başarısında Anne- Babanın Rolü” başlıklı seminerde öncelikle öğrenme süreçleri ve öğrenme eylemi gerçekleşirken beyindeki fizyolojik değişimlerden bahsetti. Çocuklarımızın yaşamda başarılı bireyler olması için okul döneminin önemini anlatırken bu süreçte ailelerin üzerinde durması gereken noktaların da altını çizdi.

Özgüvenli, sorumluluk sahibi ve sabırlı çocuklar yetiştirmenin zor ve meşakkatli olduğunu, ancak bu özelliklere sahip çocuklarda başarının tesadüf olmadığını dile getiren AKKOCA, özellikle sevilme ve yeterlilik duygularının aileler tarafından verilmesinin özgüven ve yaşamda başarılı birey olma noktasında önemine değindi.

Sunum sonunda, okulumuz Ortaöğretim Kurumları Müdürü Aydın KOYUTÜRK ve İlköğretim Kurumları Müdürü Güneş ÖZDİNÇ katkı ve katılımlarından dolayı Onur AKKOCA’ya teşekkür ettiler.