Dil Bayramımızı Kutladık

31/10/2013

DİL BAYRAMIMIZI KUTLADIK

81.Dil Bayramı’nı kutlamak amacıyla 26 Eylül’de Konak Atatürk Kültür Merkezi yanındaki Türkçe Taşı’nın önünde, birçok özel okulun da katıldığı törende okulumuzu 5/A sınıfı öğrencilerimiz, Türkçe Öğretmeni Semay İNCEOĞLU ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Yeşim NARGAZ ile temsil etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, açılış konuşmaları ve konuk Yazar Muzaffer İZGÜ’nün konuşması ile devam etti.

Dil Bayramı’nda Atatürk’ün, Türklerin tarihini ve coğrafyasını çok iyi bilmelerinin yanında dillerini de çok iyi öğrenmiş bir neslin yetişmesini amaçladığı, Türkçe’nin sadece yabancı sözcüklerden arınması için değil, dilimizin eş anlamlı sözcüklerle de zenginleştirilmesini istediği görüşleri vurgulandı. Açılışını kutladığımız Türk Dil Kurumu’nun, Türkçe’nin gelişmesi ve zenginleşmesi yolundaki önemi dile getirildi.

Kutlamada sunulan müzik dinletisi, pandomim ve kukla gösterileri öğrencilerimizin ilgisini çekerek onlara keyifli dakikalar yaşattı.

Fotoğraflar için tıklayınız.