DİL MAĞARASINDA KAYBOLMADIK

28/03/2012

21 Mart Dünya Şiir Günü, okulumuzda türlü etkinliklerle kutlandı. 2-B sınıfından Eda SİVRİKAYA lise sınıflarına ve yönetim odalarındaki yöneticilere, 11- A sınıfından Melis ASAL  ilköğretim birinci ve ikinci kademedeki  sınıflara hazırladıkları şiiri seslendirerek Dünya Şiir  Günü’nü kutladılar. Okulun çeşitli yerlerine asılan şiir tanımlarıyla güne başlayan Çamlaraltılılar, ‘’şiir gibi bir gün’’ geçirdiler.

Dünya Şiir Günü etkinliği kapsamında, 22 Mart Perşembe günü okulumuz öğrencilerinden Eğin Alkış ÖZTURANLI’nın  velisi şair Asuman SUSAM konuğumuz oldu.

“DİL MAĞARASI” adlı kitabını okuyan ve inceleyen 11. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı görsel destekli sunumlar, hem şairi hem de izleyicileri derinden etkiledi.

Sunumların sonrasında öğrencilerle bir söyleşi de yapan Asuman Susam,  okulumuz gençlerinin kendisini umutlandırdığını ve yapılan çalışmalardan ötürü  çok mutlu olduğunu söyledi. Ayrıca kolaylıkla anlaşılmayan bir şair olduğunu  düşündüğünü ama öğrencilerin somutlaştırmalarından anlaşıldığının ortaya çıktığını gördüğünü belirterek okulumuzdan gururla ayrıldı.