DİLLE DOLU BİR GÜN

01/10/2014

“DİL”LE DOLU BİR GÜN

Konak Belediyesi’nin, Dil Derneği’nin katılımıyla gerçekleştirdiği Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında 13. İzmir Türkçe Günleri, okulumuzda çeşitli işlik çalışmalarıyla kutlandı.

Etkinlik, 29 Eylül Pazartesi günü saat 10.00’da Eray ÖZBEK, Halit ŞEKERCİ, Murteza ALBAYRAK ve Mustafa YILDIZ’a ait 40 eserden oluşan “Dil/imler” adlı Karma Karikatür Sergisi’yle başladı.

Ardından ortaokul ve lise öğrencilerimiz, ilgi alanlarına uygun işliklerde hem bilgilendiler hem de uygulama yapma fırsatı buldular.

Fotoğraf işliğinde fotoğraf sanatçısı Ozan YAYMAN ve okulumuzun Fotoğraf Eğitmeni Mustafa ŞENEL’le çalışma olanağı bulan öğrencilerimiz, terasımızda ve okulumuzun çevresinde bol bol fotoğraf çekerken teknik anlamda da bilgi sahibi oldular.

Karikatür işliğinde, karikatür sanatçıları Eray ÖZBEK ve Halit ŞEKERCİ ile portre çalışması yapan öğrencilerimiz, sanatçıların karikatür portrelerini kendilerine armağan ettiler.

Konuşma işliği, haber spikeri Rüştü ERATA’nın doyumsuz sohbetiyle renklenirken öykü ve şiir işliklerinde, Mehmet ATİLLA, Zehra ÜNÜVAR ve Hakan CEM, öğrencilerimizle onların düş dünyalarını zenginleştirecek çalışmalar yaptılar.

12. sınıflarımızın katılımıyla gerçekleşen “Bir Masalla Düşünmek” adlı işlik ise öğrencilerimize yepyeni ufuklar açtı. Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlileri Eylem YILDIZER ve Mete Han ARITÜRK’le, Bilge KARASU’nun \"Avından El Alan\" ve Ursula K. LEGUİN’in “Omelas’ı Bırakıp Gidenler” adlı öykülerini değerlendirme fırsatı bulan öğrencilerimiz, öykülerden ve yapılan çalışmadan çok etkilendiklerini dile getirdiler.

İşliklerin yanı sıra okulumuzun kütüphanesinde, ünlü yazarlar Mavisel YENER, Hidayet KARAKUŞ, Sevgi ÖZEL ve Tahsin ŞİMŞEK’in katıldığı “Dünya Dille Döner” adlı söyleşi gerçekleştirildi. Dilin birey ve toplum açısından ne denli önemli olduğu, dilimizin yabancı sözcüklerden arınmasının gerekliliği vurgusunun yapıldığı söyleşi, öğrencilerimiz için hem eğitici hem de keyifliydi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Engin DİRİKAL, Genel Müdürümüz Gülçağ GENÇER ve Sosyal Bilimler Bölüm Başkanımız Fahriye KOL, konuklarımızı okulumuzda ağırlamaktan onur duyduklarını dile getirdiler ve “Türkçemiz”le dopdolu bir gün yaşattıkları için kendilerine teşekkür ettiler.

Fotoğraflar için tıklayınız...