DÜNYA BARIŞ GÜNÜNDE ÇAMLI KUTLAMA

27/05/2011

Okulumuzun üye olduğu Finlandiya merkezli Uluslar arası Çevre Okulu ENO( Environment Online) programı geleneksel Ağaç Dikme Günü etkinliği 23 Mayıs günü okulumuzda yapıldı. Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Barış Günü olarak ilan edilen bu günde yapılan etkinlikle “Barışın ve Yaşamın Sürekliliği”ne dikkat çekerek çevre bilinci yaratmak hedeflendi. İlköğretim Okulu 1.ve 2. ve 3.sınıflarımızın katılımıyla düzenlediğimiz etkinlikte öğrencilerimiz okulun bahçesine Çam ağacı dikerken ENO Ağaç Dikme Günü için hazırlanmış şarkıyı söyleyerek günün anlamına ilişkin konuşmalar yaptılar. İÖO Müdürümüz Güneş ÖZDİNÇ ve okulumuzun ENO Programı Sorumlusu ve İngilizce Öğretmenimiz Susan Jane PRICE birer konuşma yaparak bu günün özel oluşu üzerinde durdular. Öğrencilerimizin merak ettikleri soruları yanıtladılar. Etkinlik hakkında bilgi veren PRICE, “Ağaç dikme etkinliği dünyanın her yerinde yerel saat ile öğle vaktinde yapılmaktadır. Ağalar ilk olarak Tonga Adası’nda dikilmekte, daha sonra güneş ve dünyanın dönüşünü takip ederek Asya, Afrika, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika ve en sonunda da Samoa Adası’nda dikilen ağaçlarla etkinlik son bulmaktadır.” dedi.