E TWİNNİNG PROJESİ ''DÜNYAMIZI CANLI BİR HARİTA YAPARAK TANIYALIM''

22/02/2012

İngilizce öğretmenimiz Aysel A. KEÇECİ’in rehberlik ettiği eTwinning projesi ile Dünyayı tanıyoruz. 6A sınıfı öğrencilerimizin projesi, Romanya, Slovakya, Portekiz, Bulgaristan, Slovenya, Norveç, Çek Cumhuriyeti, İzlanda, Polonya, Hırvatistan ve Fransa’dan katılan öğrenciler ile birlikte yürüttükleri Canlı Dünya Harita’sı başlıklı çok kültürlü bir projedir.

Projenin amacı, dünyanın birçok ülkesinden katılan proje ortağı okullardaki öğrencilerle bir harita oluşturmak ve dünya coğrafyası hakkında bilgi edinmektir.

Her katılımcı kendi ülkesinden görülmeye değer yerlerin posta kartlarını (kartpostallarını) gönderiyor ve her okulda bu posta kartları ile bir dünya haritası oluşturuluyor. Tek bir noktada buluşuyor ve bu sayede görmediğimiz yerler hakkında bilgimiz oluyor. Ülkemizin görülmeye değer yerlerini tanıtmış oluyoruz.

Farklı dünya merkezleri hakkında bilgi sahibi olmak öğrencilerimiz için gerçekten çok keyif verici bir aktivite haline dönüşüyor. Gördüğümüz yerleri şu anda ziyaret etme fırsatımız olamasa bile bu yerlere ilerde gidebilmenin hayalini kurmamızı sağlıyor.