EDEBİYAT TARİHİYLE AYDINLANDIK

30/03/2013

Türkiye\'nin en önemli yazarlarından, Edebiyatımızın temel taşlarından Orhan KEMAL\'in oğlu Işık ÖĞÜTÇÜ ve gazeteci Mazlum VESEK okulumuzu ziyaret etti.

Konak Belediyesi\'nin katkılarıyla okulumuza gelip Orhan KEMAL\'in hiçbir yerde duyamayacağımız anılarını, dostluklarını ve aile hayatını anlatan ÖĞÜTÇÜ, o dönem Türkiye\'sini de ortaokul ve lise öğrencilerimizle paylaştı.

Ege\'de Bugün Gazetesi yazarı Mazlum VESEK ise küçük yaşlarda tanıştığı Orhan KEMAL kitaplarıyla nasıl büyüdüğünü, hayatına kitapların ve Orhan KEMAL düşüncelerinin nasıl yön verdiği anlattı.

Öğrencilerimiz, kendilerine Orhan Kemal\'i anlatan ve kitaplarını imzalayıp hediye eden Işık ÖĞÜTÇÜ\'yü okullarında ağırlamaktan ve onunla tanışmış olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdiler.