EFES'TE TARİHE TANIKLIK

31/03/2011

Okulumuzun 9 Haziran 2011 tarihinde yapılacak Bale Resitali öncesi sahneleyecekleri “Arının Gizemi” gösterisi için balede görevli öğrenci ve öğretmenlerimizden oluşan 120 kişilik grup 29 Mart 2011 tarihinde yapılan etkinlikle Efes’e gittiler. Etkinliğin amacı Arının Gizemi kitabında görsellerle anlatılan bu güzel oyunu tarihi mekânda görüp yaşayarak daha iyi anlamak ve yorumlamak olarak belirlendi. Gezimizin rehberi ve aynı zamanda “Arının Gizemi” kitabının yazarı Sara BARDO, anlattıklarıyla öğrenci ve öğretmenlerimizin ilgi odağı oldu. Verdiği bilgiler sayesinde gezilen tarihi mekanın anlamı daha iyi anlaşıldı. Gezip gördüğü yerlerin tarihçesini öğrenen öğrencilerimizin meraklı bakışları görülmeye değerdi.

Etkinlik sonrasında böylesine canlı, meraklı tarihine duyarlı çocuklarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren rehberimiz Sara Hanım, “Çamlaraltılı öğrencilerin sergileyeceği oyunda onlarla birlikte olup, hazırlık çalışmalarına katkıda bulunmaktan büyük keyif aldım. Onları ve değerli öğretmenlerini bu tarz etkinlikler yaptıkları için kutluyorum.” dedi.