ESKRİM SPORUNU TANIDIK

06/12/2012

Türkiye Eskrim Milli Takımı Sporcuları, ilköğretim 3., 4. ve 5. sınıflara eskrim sporunun tarihini, branşlarını, kullanılan malzemelerini anlattılar. Daha sonra Milli sporcular her yaş grubundan seçtikleri öğrencilerle bir eskrim çalışması yaptılar. Öğrencilerimiz sunum ve atölye çalışmasından sonra daha önce duymadıkları ya da sadece televizyondan gördükleri bu sporu yakından tanımış olmaktan mutluluk duyduklarını ve çok heyecanlandıklarını dile getirdiler.

Milli sporcular, yeni eskrimciler yetiştirmek istediklerini ve bunun için de heyecanlı ve meraklı öğrencilere ihtiyaç duyduklarını söylediler. Eskrimin herhangi fiziksel zarar vermediğini aksine fiziksel efor da sarf edilen bir tür satranç olduğunu sözlerine eklediler.