EXPERİMENT EĞİTİM PROGRAMI TEKRAR ÇAMLARALTI'NDA

04/07/2011

Experiment Yaz Dönemi eğitim programının ikincisi okulumuzda yapıldı. Merkezi Amerika’da olan bu Türkiye’de ise temsilciliği İstanbul’da bulunan eğitim programının amacı;  5 Hafta boyunca Türkiye’ye gelen Amerikalı öğrencilere ülkemizin tarihi zenginliklerini,  turistik yerlerini, coğrafyasının güzelliği anlatmanın yanı sıra kültürel değerleriyle kültürümüzün temel taşlarını tanıtmak olarak belirlendi. Yapılan ilk çalışmada öğrencilere Türkiye’nin kültürel değerleri, coğrafyası, ekonomik yapısı ve toplumsal özellikleri anlatıldı. Daha sonra Türk Takım Liderleri tarafından farklı etkinliklerle eğitim interaktif hale getirildi. Amerikalı öğrencilerin ilgiyle katıldığı bu eğitimlerin ardından öğle yemeği yiyen katılımcılar eğitimlerine bahçede devam ettiler. Keyifli saatlerin yaşandığı etkinlikler sonrasında okulumuzun misafirperverliğinden dolayı teşekkürlerini sunan Türk takım lideri “Çamlaraltı’ nda olmaktan büyük mutluluk duyduk. Önümüzdeki yıl tekrar bir arada olmak isteriz.” dedi.